2014. október 13., hétfő

Nyaraljunk homokos tengerparton.

Nyaraljunk homokos tengerparton Horvátországban.

A magyar turisták nagy része évről-évre Horvátországban nyaral. A legtöbb család homokos tengerparton szeretne nyaralni, melyből elég kevés található Horvátországban.
Most egy olyan helyet mutatunk be, mely könnyen elérhető Magyarországról, van homokos strandja és a szállások árai is alkalmazkodnak a magyar pénztárcához.
Omis homokos strandjai
Omis már messziről is lélegzetelállító látványt nyújt az arra látogató nyaralók, pihenni vágyók számára. Szembeötlik egy olyan tengerpart, mely valószínűleg az egész világon tökéletesen egyedülálló miliővel szenteli meg Horvátország egyik leglátogatottabb és egyben legszebb tengerparti vidékét.
A hosszan elnyúló, homokos partszakasz sosem látott világot tár szemünk elé. A hosszú sziklafal közötti réseken a tengerbe áramló Certina folyó hordaléklerakó munkájának köszönhetjük ezt a páratlan, homokos partvonalat. Ezek a természetes strandszakaszok lassan mélyülő tengerrésszel rendelkeznek, minek köszönhetően kiemelten népszerű Omis a Horvátországban nyaralni vágyó családok körében is, hiszen teljes biztonsággal és nyugalommal élvezheti az egész család a lágy tenger üdítő frissességének kényeztetését. Az omisi strandok valóban homokosak és nagyon lassan mélyülnek, így a gyerekeket is teljes biztonságban beengedhetjük a tengerbe fürödni.
A strandok felszereltsége kimagasló: napágyak, sportolási lehetőségek, éttermek, étkezdék, kulturált mellékhelyiségek állnak a nyaralók rendelkezésére.
Ha belefáradtunk a strandolásba, irány az óváros!
Omis látnivalóinak sokasága, s környezetének szépsége leginkább az egyhetes, vagy annál hosszabb nyaralások kiemelt helyszínévé avanzsálják a várost.
A település feletti sziklafal tetején a mai napig ott magasodik a valamikori kalóz-erődítmény. A XIII. század derekán építették a környéket felügyelni kívánó kalózok. A város első ízben Dubrovnik szempontjából lett kényes téma, akik véget szerettek volna vetni a kalózok túlzottnak ítélt hatalmának. A XV. században aztán a Velencei Birodalom törölte el a kalózok uralmát, s szüntette meg a terület önállóságát egy egyszerű okkupációval. Innentől kezdve Omis a Velencei Birodalom része lett egy időre.
Az idelátogatók számára felejthetetlen élmény a 311m magasságban fekvő erdő, ahonnan a környező szigetekre, így a gyönyörűséges Brac-szigetre, s a tengerre is megdöbbentően szép kilátás nyílik.
Kirándulási lehetőségek a környéken
Omisi nyaralásunk során érdemes ellátogatni továbbá Split és Trogir városába. Mindkét település közel háromezer éves múlttal rendelkezik, melyben mindig is meghatározóak voltak a magyarok kezei. Trogirban őrzik például IV. Béla koronázási palástját.
A tengeri programokat se hagyjuk ki! Fizessünk be családunkat egy Brac szigeti hajós kirándulásra és fürödjünk Dalmácia legszebb strandján Bolban. Ha vállalkozó kedvűek vagyunk, akkor pedig látogassunk el a Trónok Harca forgatási helyszínére, Dubronvikba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése