2014. október 25., szombat

Megtalálták Drakula börtönét

Bár a vérszomjas grófról szóló Bram Stoker történet csak a fantázia szüleménye, de a figurát magát egy létező személyről, Vlad Tepes havasalföldi fejedelemről mintázták. Most pedig régészek állítólag megtalálták azt a börtönt, ahol raboskodott az uralkodó, és ahonnan csak a bátyja és apja kivégzése után engedték szabadon. Sokan erre vezetik vissza, hogy miért lett ilyen kegyetlen. Állítólag volt olyan is, hogy a legyőzött ellenfeleiből lakmározott és a kenyerével mártogatta a vérüket. Brrrr. Bizarr…
Művészi fotó Tokatról
A kutatók azt mondják, hogy felfedeztek egy titkos alagutat az észak-törökországi Tokat várában, ahol az 1400-as években fogva tartották a híres grófot. Az alagút végén két titkos börtön cellára leltek: szerintük itt raboskodott Vlad. Egy 10 hetes helyreállítás során véletlenül futottak bele ezekbe az eddig nem ismert járatokba és helyiségekbe. İbrahim Çetin – egy archeológus, aki részt vett a munkákban – azt nyilatkozta a Daily News újságnak, hogy az alagút csak egy a sok közül, amit felfedeztek. Szerinte vélhetően a közeli római fürdők megközelítésére építették a járatot. A pince – ahogy Cetin az újságnak elmondta – úgy volt megépítve, mint egy börtön.”Nehéz megmondani, hogy melyik helyiségben tartották fogva” – nyilatkozta – “de az biztos, hogy itt valamelyikben”.
Fentről néz a városra Tokat vára
Háttérben a cellák
Maga a vár, ahol megtalálták a titkos alagutat és a két börtöncellát Tokat városában található. Az Ottomán citadellának is nevezett épület az egyik fő látványosság a városban. Impozáns látvány, ahogy egy nagy szikla tetejéről 28 tornyával tekint le a városra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése