2014. október 28., kedd

Elindította Budapest-Dubaj légi járatát az Emirates

Elindította Budapest-Dubaj légi járatát az Emirates

Október 27-én landolt az Emirates Airlines első közvetlen, menetrendszerinti légi járata Budapesten, amely mostantól naponta köti össze hazánkat az Egyesült Arab Emírségekkel.

Az emirátusokbeli légitársaság keddtől naponta közlekedtet Budapest és Dubaj között egy Airbus A330-200-as gépet, amely 276 utast tud szállítani.
Thierry Antinori, az Emirates kereskedelmi vezérigazgató-helyettese a repülőtéren tartott sajtótájékoztatón azt hangsúlyozta, hogy a magyar piacon a leggyorsabb és a legkényelmesebb ajánlatot adják a kelet felé utazóknak, így a turizmus fellendítésében is szerepet kaphatnak. Kitért arra, hogy a budapesti járaton is lehetséges a kapacitások további bővítése, s nem aggódnak a foglalási adatok miatt. Jelezte, hogy a gépek 12 tonna áru szállítására is alkalmasak.
Elmondása szerint azért esett Budapestre a választásuk, mert például jobb ajánlatot tudnak adni, mint a versenytársak és ezekből következően rentábilis lehet az útvonal.

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

A Turisztikai Világszervezet legfrissebb, 2014. augusztusi World Tourism Barometer kiadványa szerint az arab országok utazóinak turisztikai költése évről évre dinamikusan nő:
Az Egyesült Arab Emírségek jelenleg a 18. helyen szerepel a legtöbbet költő országok világranglistáján: 2000 és 2013 között az országból külföldre utazók közel meghatszorozták turisztikai kiadásaikat, 3 milliárd dollárról 17,7 milliárd dollárra növelve azt. Szaúd-Arábia utazóinak nemzetközi turisztikai költése 2013-ban szintén 17,7 milliárd dollár volt. Ugyanez az adat Kuvait esetében 10,4 milliárd, Katar esetében pedig 6,6 milliárd dollárt tett ki.
A mai napon elindított járat nem csak a közvetlenül érintett desztinációból hozza a vendégeket hazánkba: az Öböl menti országok mellett számos más közel-keleti, ázsiai, afrikai, és csendes-óceáni küldőpiac utazói is könnyebben elérhetik a magyar fővárost, a dubai átszállási lehetőségnek köszönhetően.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése